How to get bookings as a dj.

Vandaag wil ik het met jullie hebben over hoe je als DJ bookings kunt krijgen. Als je net begint als DJ kan het lastig zijn om gigs te boeken en je naam op de kaart te zetten. In deze blogpost zal ik enkele tips geven over hoe je dat kunt doen.

Een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden als je als DJ bookings wilt krijgen, is dat je je moet onderscheiden van andere DJ's. Dit betekent dat je een unieke stijl moet hebben en dat je iets te bieden hebt wat andere DJ's niet hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je een specifiek genre of stijl speelt, of dat je een bepaald soort show of act opvoert tijdens je sets.

Om bookings te krijgen is het ook belangrijk dat je je naam op de kaart zet. Dit kun je doen door je te presenteren op sociale media en je muziek te delen via platforms zoals SoundCloud en Spotify. Zo kun je je muziek laten horen aan een breed publiek en potentiële boekers laten zien wat je te bieden hebt.

Het is ook belangrijk om contact te leggen en te netwerken met andere DJ's en mensen in de muziekindustrie. Zoek naar evenementen en feesten waar je kunt draaien en laat je naam en muziek horen aan andere mensen in de scene. Dit kan leiden tot bookings en kan ook helpen om je naam en reputatie te vestigen.

Een andere manier om bookings te krijgen is door te laten zien dat je professioneel bent en dat je ervaren bent in het draaien op grote feesten en evenementen. Dit betekent dat je goed voorbereid moet zijn en dat je professionele audio- en lichtapparatuur moet hebben. Zorg er ook voor dat je altijd op tijd bent voor je sets en dat je je sets op een professionele manier draait.

Het is ook belangrijk om te laten zien dat je flexibel bent en open staat voor nieuwe kansen. Dit betekent dat je bereid moet zijn om op te treden op verschillende soorten evenementen en feesten, en dat je ook bereid moet zijn om in verschillende steden en landen te draaien als dat nodig is.

Een laatste tip om bookings te krijgen is om te investeren in professioneel materiaal zoals een website en visitekaartjes. Zo kun je laten zien dat je serieus bent over je carrière als DJ en dat je professioneel bent.